Today.ua

Стало відомо, скільки коштує борщовий набір у тимчасово окупованому Бердянську

Люди, які живуть на тимчасово окупованих територіях України, не лише зіткнулися з небезпекою для життя, а й втратили майже всі блага. Ціни підскочили майже відразу після того, як місто було відрізане від підконтрольних Україні територій. Мало того, що сума на продукти божевільна, то ще й завезені російські товари неможливо їсти (перевірено автором особисто). Бердянці розповіли, які зараз ціни в місті, і скільки коштуватиме стандартний борщовий набір на окупованій території.

Борщовий набір у тимчасово окупованому Бердянську – ціна

За 9 місяців окупації ціна на продукти підскочила вдвічі, а то й більше. Найдорожче з продуктів коштує м'ясо. Наприклад, кілограм свинини коштуватиме 250 гривень кг, куряче м'ясо приблизно так само, а найдешевше – 175 грн за кг. Яловичини в місті не знайти в принципі. Найдешевше на бульйон для борщу брати свинячі кістки (йдуть вони практично без м'яса) або курячі шийки – по 70 гривень за кг.

"Я нещодавно вирішила зварити борщ, взяла тушку бройлера по 175 грн, тушка майже на 2 кг потягнула, на 315 грн. Але найцікавіше, коли прийшла додому та уважно почитала етикетку, виявилося, що курка приїхала до нас із Мордовської республіки. Мені якось не по собі від цього стало, уявляю собі, чим вона напхана, ця курка, яка виглядає як свіжа", – розповіла мешканка окупованого Бердянська.

І так, щоб приготувати зараз борщ у Бердянську знадобиться від 150 грн, якщо варити на кістках (до війни ця сума становила 50 грн), 194 грн – якщо з куркою (до війни – 80 грн) та 238 грн – якщо зі свининою (до війни – 118 грн)

Ось приблизні ціни в місті:

Якщо купити ще й сала до борщу, то це буде не дешевше ніж 200 грн за кг.

Нагадаємо, супермаркети України виставили нові ціни на овочі борщового набору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ