Today.ua

Стало відомо, які продукти харчування найчастіше фальсифікують в Україні

Перевірки, проведені Державною службою з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, показали, що в Україні на полицях магазинів дуже часто можна зустріти фальсифіковані продукти харчування.

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів в період з січня по березень 2021 роки провела понад 3 000 планових та позапланових перевірок якості харчової продукції в точках продажів. При виявленні фальсифікату, продукцію вилучали з обігу.

За три перших місяці поточного року в цілому було вилучено понад 31 тонн продуктів харчування. За даними експертів, найчастіше і в найбільш великих обсягах в Україні фальсифікують молочні продукти, їх було виявлено загальною вагою понад шість тонн.

Фахівці служби також вилучили 4,7 т риби, 3,3 т - м'яса птиці, близько 2 т - м'ясних продуктів і свіжого м'яса. За результатами перевірки було накладено штрафних санкцій на суму понад півтора мільйона гривень. Правоохоронці завели 11 справ за фактом незаконного обігу фальсифікованих продуктів харчування.

У службі захисту споживачів відзначили, що вершкове масло залишається лідером серед продуктів-фальсифікатів, в процесі приготування молочний жир в ньому замінюють на жири немолочного походження.

Нагадаємо, раніше експерти попередили про значне зростання вартості «великоднього кошика» в Україні найближчим часом. Які продукти харчування варто купити заздалегідь, щоб заощадити гроші?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ