Today.ua

Стали відомі зарплати, які отримують українські біженці у Польщі

Польща після початку повномасштабної війни прийняла максимальну кількість українських біженців. Багато наших співвітчизників влаштувалися в країні раніше. Стало відомо, які зарплати одержують українці.

Кожна друга польська фірма має співробітників із України. Третя частина компаній готова платити нашим землякам більше, ніж своїм співгромадянам. Половина українців працевлаштована на посадах нижчого рівня – 56%. Ще 32% українців займають посади середньої ланки.

У Польщі збільшується кількість організацій, де працюють українці. У листопаді їх було 42%, а зараз – 49%. Про це свідчать результати дослідження "Барометр польського ринку праці" компанії "Personnel Service".

Зарплати українських біженців у Польщі

Українці, які працюють у Польщі, отримують такі заробітні плати:

Відзначено готовність роботодавців у Польщі платити українцям більше, ніж своїм співвітчизникам на аналогічній посаді. На даний момент таких компаній 31%, минулого листопада їх було 19%.

За підсумками дослідження, з'ясувалося ставлення місцевих жителів до працевлаштування українських іммігрантів. 45% поляків нейтрально ставляться до українських працівників, 35% – позитивно.

Також стало відомо про занепокоєння поляків з приводу конкуренції на ринку праці. Рік тому більшість поляків (80%) вважала, що приїжджі не становлять для них загрози, а зараз так думають уже 68%.

41% громадян Польщі переконані, що трудові мігранти стримують зростання зарплат. Ще 36% респондентів вважають, що українці ніяк не впливають на розмір щомісячної винагороди.

Раніше повідомлялося, як відрізняються витрати в Україні та Польщі – на житло, харчування, транспорт та найпопулярніші послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ