Today.ua

“Дякуємо за три копійки“: українців розізлило мізерне підвищення пенсій

Українські пенсії з липня стали вищими – влада прийняла рішення проіндексувати виплати. Це пов'язано із підвищенням прожиткового мінімуму до 2027 грн. При цьому деякі пенсіонери отримали просто смішну надбавку та поскаржилися на несправедливість.

Українці з 1 липня почали одержувати збільшені пенсії. Пенсії в середньому зросли на 45,4 грн у 4,8 млн осіб. Виплачувати кошти почали із 4 липня. Однак частині пенсіонерам просто нема чим похвалитися. Дехто отримав по 8 грн "бонусу" до основної виплати. Люди залишили гнівні коментарі під повідомленням ПФУ щодо індексації пенсій.

"Дякуємо за три копійки", "Завжди найбагатшим – по півтисячі, а найбіднішим – на коробку сірників! Диявольська несправедливість", "Аж на 8 грн у мене зросла пенсія, ось тепер заживу! Ганьба!", "Сумно, дуже мало додали ", "І на що жити, війна в Україні, а в мене пенсійні – аж 2 тисячі гривень із копійками", - обурилися українці.

Нагадаємо, громадяни України, які тимчасово переїхали, можуть отримувати пенсії за новим місцем проживання. Це можна зробити через внутрішні перекази Укрпошти, а також через платіжну систему "Швидка копійка".

Якщо кошти не були отримані, Укрпошта повідомить про це Пенсійний фонд - і гроші виплатять з наступного місяця. При цьому, якщо пенсію не забирати протягом шести місяців, її припинять виплачувати.

Відновлення стане можливим після відвідування відділень ПФУ. Якщо Укрпошта не зможе доставляти пенсії до населеного пункту, отримувати кошти можна буде на рахунок у Ощадбанку.

Нагадаємо, чому ПриватБанк списує гроші з пенсійних карток клієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ