Today.ua

Сотні тисяч українських сімей залишать без субсидій

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що двісті тисяч українських сімей не змогли пройти верифікацію, тому їм було відмовлено в отриманні комунальної субсидії.

Як розповіла міністр соцполітики Марина Лазебна, у близько 200 тисяч субсидіантів під час проходження автоматичної верифікації були виявлені невідповідності переліку критеріїв, які дають право на отримання субсидії на оплату послуг ЖКГ.

"200 тисяч, які були непідтверджені, не пройшли верифікацію. Після опалювального сезону у нас було 3 мільйони домогосподарств, 2,5 були передані на автоматичну верифікацію в Мінфін і ще там 400-500 тисяч повинні були все одно прийти і підтвердити, де їх місце проживання за фактом реєстрації", - повідомила глава Мінсоцполітики.

У той же час, Марина Лазебна уточнила, що для тих, хто не зміг пройти автоматичну верифікацію, є можливість отримати субсидію після надання всіх необхідних документів до органів соцзахисту.

"Будь ласка, зверніться, покажіть свої документи, якщо все добре, то йдіть на субсидію. Тобто ми тут за людей. І не пройшли верифікацію, тому що бувають різні ситуації, наприклад, щось не так було написано", - запевнила українців міністр.

Нагадаємо, субсидії в Україні будуть відбирати у боржників. Кого не торкнуться нововведення Мінсоцполітики?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ