Today.ua

Смартфон: що робити, якщо гаджет погано ловить мережу та швидко розряджається

Смартфон часто гальмує у найнесподіваніші моменти. Особливо неприємно, якщо гаджет погано ловить мобільну мережу і не можна швидко здійснити дзвінок. Він може швидко розряджатись. Експерти названі прості способи вирішення цих проблем.

Складнощі із мобільним зв'язком часто виникають у місцевості, віддаленій від великих міст. Проте смартфон може "тупити" і в мегаполісі. Спробуйте перепідключити девайс до мережі. Для цього потрібно увімкнути, а потім вимкнути режим польоту.

Якщо цей спосіб не допоміг, спробуйте змінити тип мережі – наприклад з 3G на 4G або навпаки. Також спробуйте вийти на відкриту місцевість та піднятися вище.

Якщо перезавантаження пристрою виявилося неефективним, справа може бути в його несправності. Як варіант – глюк пов'язаний із несправністю SIM-картки. Це просто перевірити. Переставте її на інший смартфон або слот телефону. Також спробуйте використати іншу "сімку", щоб визначити причину проблеми.

З'ясувавши, що з гаджетом та SIM-картою все гаразд, можна купити компактний підсилювач сигналу. Якщо ж мобільний зв'язок погано ловить постійно, є сенс змінити мобільного оператора.

Власники смартфонів також стикаються з тим, що їхні акумулятори швидко розряджаються. Іноді це відбувається невдовзі після підзарядки. Причини можуть бути різними: робота додатків у фоновому режимі, ігри, віджети, живі шпалери або висока яскравість екрана. Всі вони витрачають заряд батареї, тому потрібно змінити налаштування, щоб батарея працювала краще і довше зберігала заряд.

Не виключено, що акумулятор пошкоджений, тоді потрібно звернутися до сервісного центру. Також трапляється, що смартфон швидко заряджається і так само швидко розряджається. Тоді слід замінити його, бо ресурс вичерпано.

Нагадаємо, яких трьох головних помилок припускаються користувачі смартфонів при їх зарядці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ