Today.ua

Скільки коштує зібрати школяра у перший клас: ціни на найбільш затребувані товари

Повномасштабний напад Росії в Україну призвів до того, що діти почали навчатися онлайн. З вересня очікується, що вони зможуть повернутися до шкіл. Стало відомо, що цього року варто зібрати дитину до першого класу. Представлені ціни на найпопулярніші товари.

Аналітики вказали на середню вартість речей для учнів перших класів. Перелік речей наданий адміністрацією однієї з київських шкіл.

Вимоги до шкільної форми різні, проте діти мають дотримуватись класичного стилю в одязі. Штани коштуватимуть 1200 грн за дві пари, гольф чи сорочка – 800 грн за дві, взуття – 1300 грн за пару, піджак – близько 800 грн. Одяг коштуватиме приблизно 4100 грн.

Першокласнику потрібен рюкзак – він обійдеться у суму близько 1000 грн, спортивна форма коштує 700 грн, дві футболки – 400 грн. Змінне взуття можна купити за 400 грн, кросівки або кеди для фізкультури – за 800 грн.

Канцелярське приладдя обійдеться в такі суми:

Загалом базові товари коштуватимуть близько 8650 грн. При цьому можна заощадити - пошукати речі в токових магазинах або на сайтах, де продаються речі б/в.

Нагадаємо, заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко заявив, що новий навчальний рік розпочнеться для школярів 1 вересня. За його словами, діти повернуться за парти там, де дозволить ситуація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ