Today.ua

Тарифи на опалення підвищать майже в півтора рази - Укртеплокомуненерго

Українських споживачів чекає чергове зростання тарифів на опалення. Однак навіть значне збільшення цін на тепло не зможе вирішити наростаючі проблеми, які можуть стати причиною зриву опалювального сезону ...

В асоціації Укртеплокомуненерго б'ють на сполох, підвищення тарифів на опалення з 1 жовтня 2021 року може бути дуже серйозним. У кращому випадку, ціни на тепло для українських споживачів виростуть на 40 відсотків у порівнянні з тарифами в минулому опалювальному сезоні.

Ситуація, що виникла, вже патова, тепловики не можуть не підвищити тарифи для населення, але цей крок тільки посилить і без того вельми серйозну системна криза в теплоенергетиці держави. Про це розповіли в прес-службі асоціації Укртеплокомуненерго.

"За розрахунками підприємств теплокомуненерго, ціна теплової енергії має зрости від 15 до 40% в залежності від структури споживачів в тому чи іншому місті. Однак очевидно, що без подальшого втручання всіх гілок влади в врегулювання кризи, оперативності та злагодженості їх дій, ми маємо колосальні ризики для початку і стабільного проходження опалювального сезону у всіх містах з централізованим опаленням", - відзначили в Укртеплокомуненерго.

Проблема в тому, впевнені в асоціації тепловиків, що підвищення тарифів неминуче призведе до зростання боргів населення, яке просто не може платити такі суми за послуги ЖКГ. А у постачальників тепла немає дієвих механізмів для врегулювання що виникають у зв'язку з цим проблем. У

Укртеплокомуненерго наполягають на терміновому прийнятті Верховною Радою у другому читанні законопроекту № 3508-Д, який дає можливість списати підприємствам ТКЕ борги в 50 мільярдів гривень. Якщо цього не зробити, то робота ТКЕ може бути зупинена в будь-який момент, навіть в розпал зимових холодів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 серпня українцям запропонують чотири тарифи на електроенергію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ