Today.ua

З 1 вересня українцям доведеться задекларувати всі накопичені кошти і майно

Всім без винятку громадянам України доведеться діставати з-під подушок свої накопичення і декларувати їх. В іншому випадку, після завершення податкової амністії, доведеться сплатити з цих коштів податки ...

В Україні з 1 вересня 2021 року набирає чинності закон про одноразове добровільному декларування доходів громадян, який називають "податкова амністія". Відповідний законодавчий акт №1539-IX був прийнятий Верховною Радою України в середині червня поточного року, Президент підписав його в липні, а в серпні Нацбанк затвердив порядок відкриття рахунків для здійснення податкової амністії капіталів.

Починаючи з 1 вересня громадяни України повинні будуть протягом року задекларувати всі свої доходи і активи, які вони отримали до 2021 року і за які не платили податки. Далі необхідно або підтвердити джерело надходження коштів, або сплатити податки за зниженими ставками. Податкова амністія дає можливість задекларувати доходи без штрафів.

Чи не потрапляють під дію закону про податкову амністію тільки ті доходи, які були отримані в результаті будь-якого виду злочинної діяльності, включаючи корупцію, ухилення від сплати податків і порушення валютного законодавства.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що податкова інспекція України вводить новий вид перевірок. За ким будуть стежити найпильніше?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ