Today.ua

Рінат Ахметов майже втричі збільшив статки: новий рейтинг найбагатших українців від Forbes

Українські олігархи за 2020 роки збільшили свої статки в цілому на 42 відсотки. Лідером серед 100 найбагатших людей України в 2021-му році знову став Рінат Ахметов, який всього за рік майже втричі помножив свої капітали.

Видання "Forbes Україна" оприлюднило новий рейтинг "100 найбагатших людей України". Перший рядок списку очікувано зайняв Рінат Ахметов, який зумів в період пандемії збільшити свої статки в 2,7 рази, з 2,8 млрд до 7,6 млрд доларів США.

На другому місці в рейтингу Forbes виявився Віктор Пінчук, статок якого за останній рік збільшилася з 1,4 млрд до 2,5 млрд доларів США.

Замикає трійку лідерів Костянтин Жеваго зі статком у 2,4 млрд доларів США, раніше капітали олігарха оцінювалися в 1,1 млрд доларів.

В першу п'ятірку найбагатших людей України за версією Forbes потрапили Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, які додали до своїх станами по 0,8 і 0,5 млрд доларів за останній рік. Капітали олігархів на даний момент оцінюються в 1,8 і 1,7 мільярда доларів США відповідно. Шостий рядок рейтингу Forbes зайняли Олександр і Галина Герег зі статком у 1,7 млрд доларів. Власники мережі "Епіцентр" за рік пандемії теж зуміли примножити свої багатства на 0,4 млрд доларів.

Екс-президент України Петро Порошенко за останній рік став багатшим на 0,2 млрд доларів, його активи в 2021-му році оцінюються в 1,6 млрд.

Дізнайтеся також, яким чином Рінат Ахметов примудрився в період економічної кризи стати набагато багатшим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ