Today.ua

Рекордно низькі ціни: стало відомо, скільки українським біженцям коштує місяць життя в Іспанії

Іспанія не стала одним із найпопулярніших напрямків для українських біженців. Проте з'ясувалося, що у цій країні рекордно низькі ціни на життя. Стало відомо, яка сума потрібна на місяць, щоб покрити базові витрати.

Українські біженці відзначили в Іспанії помірні ціни та відносно невеликі витрати на основні потреби. Вони майже на третину менші, ніж у Німеччині і більш ніж у половину менше, ніж у Швейцарії.

Вартість сезонних овочів та фруктів невелика, і в середньому за кілограм потрібно заплатити 1 євро. Найпопулярніші асортиментні позиції представлені по таким цінам:

Для великих відстаней доступний громадський транспорт, а більшість точок легко дістатися пішки. Для пенсіонерів з 60-річного віку є пільгові тарифи на поїздки.

Оренда житла коштуватиме мінімум 400 євро. Плата залежатиме від розміру міста, популярності району та близькості до узбережжя. За даними ресурсу Numbeo, вартість орендованої квартири без урахування комунальних послуг така:

В Іспанії є квартири, які продаються за 60 тисяч доларів. Ціни за оренду невеликих будинків починаються від 325 євро на місяць.

За комунальні послуги доведеться сплатити від 130 євро. На продукти піде ще близько 270 євро. Медичні послуги – 222 євро, розваги (ресторани, кафе, кіно тощо) – 450 євро. На непередбачені витрати слід залишити близько 150 євро. Загалом місяць життя в Іспанії коштуватиме 1822 євро.

Вечеря з вином у ресторанах у середньому коштує 45-80 євро.

Нагадаємо, які виплати отримують українські біженці в Іспанії та як оформити допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ