Today.ua

Майно українців дозволили вилучати під час війни: Рада схвалила новий законопроект

Депутати вирішили внести нові правила щодо майна під час війни. Верховна Рада схвалила його примусове вилучення. "За" проголосували 256 народних обранців.

В Україні ухвалили у першому читанні законопроект №7605. Його автором є народний обранець Максим Єфімов. Рада схвалила нові правила щодо примусового вилучення майна у період дії воєнного стану. Очікується, що таке вилучення проводитиметься за згодою обладміністрацій, а рішення затверджуватиме РНБО.

Що стосується компенсації власникам майна, то воно належить, але термін очікування значний – до п'яти років.

За словами заступника голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослава Железняка, законопроект стосується примусового вилучення обладнання, яке можна використовувати для роботи оборонно-промислового комплексу.

Депутат озвучив основні положення законопроекту:

Нагадаємо, раніше депутати ВРУ схвалили законопроект №7169, який визначав порядок націоналізації майна українців та росіян, які публічно заперечують війну РФ проти України. Проте документ поки що не підписаний президентом Володимиром Зеленським.

Раніше Верховна Рада ухвалила новий трудовий закон, за яким українців дозволили під час війни звільняти за один день без пояснення причин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ