Today.ua

Робота в Україні: названо спеціалістів, які будуть найбільш затребуваними після війни

Ринок праці після війни зміниться, тому що буде зроблено ставку на відновлення країни та інтеграцію в міжнародні економічні процеси. Стало відомо, які фахівці стануть затребуваними – у них будуть високі шанси знайти роботу з високою зарплатою.

Директор Smart Urban Solutions Роман Ємець спрогнозував ситуацію на ринку праці після перемоги над російськими окупантами. Він проаналізував тенденції, що спостерігаються зараз, а також врахував необхідність відновлення інфраструктури.

Аналітик назвав найактуальніші професії післявоєнного періоду.

IT-фахівці

В Україні активно розвивається сфера інформаційних технологій, тому попит на професіоналів у галузі програмування, кібербезпеки та аналітики лише збільшуватиметься.

Медичні працівники

Пандемія COVID-19 та повномасштабна війна нагадали про важливість сильної медичної системи. Експерт наголосив, що лікарі, медичні сестри та інші фахівці з медичною освітою будуть особливо затребувані.

Інженери та фахівці

Ємець зазначив, що безліч об'єктів потребують відновлення та модернізації. Тому буде багато роботи для спеціалістів у галузі енергетики, будівництва та транспорту.

Фахівці у сфері екології та охорони природи

Екологічна ситуація в країні залишає бажати кращого, а збереження та сталий розвиток довкілля будуть дуже важливими у період відновлення після війни з рашистами. Професіонали зможуть зробити внесок у покращення екології України.

Фахівці з міжнародних відносин, економіки та права

Країна потребуватиме людей, які займатимуться формуванням економічної політики, розробкою законодавства, зможуть вести переговори з міжнародними партнерами.

Нагадаємо, що на початку 2023 року в Україні зросла кількість вакансій. Найбільше роботи зараз для робітників, представників сфери послуг, а також вчителів, лікарів та фармацевтів.

Раніше повідомлялося, кому в Україні пропонують зарплатню від 20 тисяч гривень навіть без досвіду роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ