Today.ua

Робота для українських біженців у Польщі: названі вакансії та зарплати, які пропонують без знання мови

Мільйони українських біженців поїхали до Польщі, яка залишається для них найближчою країною як територіально, так і за культурними аспектами. Наші співвітчизники шукають можливість працевлаштуватися та самостійно забезпечувати себе. 430 тисячам із них це вдалося. Названо вакансії та зарплати, на які можуть розраховувати приїжджі без знання мови.

У Міграційній платформі EWL повідомили, що з другої половини вересня зацікавленість українських біженців у роботі зросла. Але масового напливу працівників поки що немає, незважаючи на критичну ситуацію в країні. У жовтні кількість виїздів до Польщі перевищила кількість повернень до України в середньому на 3-5 тисяч осіб на день.

Директор міжнародної рекрутації EWL Марцін Колодзейчик зазначив, що роботодавці мають різні вакансії для приїжджих. Основна частина біженців – українки з дітьми. Проте багато хто шукає не тимчасовий притулок, а місце для роботи.

"Ми помітили, що більше стало виїжджати жінок працездатного віку, які цікавляться вакансіями у європейських країнах. Вони їдуть саме працювати, а не в пошуку безпечного притулку, бо часто залишають дітей удома, щоб заробити. Найбільше жінок їде із центральної та західної України ", - зазначив Колодзейчик.

Українським біженцям без знання мови та досвіду роботи пропонують робочі вакансії. Їх найбільше у промисловому виробництві, e-commerce та сфері логістики. Можна знайти роботу в переробній, харчовій та автомобільній галузі.

"Це посильна для жінки праця, а її базовим умінням навчають на підприємстві. У середньому на простій фізичній роботі у Польщі зараз можна заробити 3,5-6 тисяч злотих на місяць (28-48 тисяч грн)", - пояснив експерт.

Раніше повідомлялося, що з 1 січня українським біженцям у Польщі зменшать виплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ