Today.ua

ПриватБанк відмовляє українцям у вигідному кредитуванні: у фінустанові назвали причину

Державний та найпопулярніший у країні ПриватБанк почав відмовляти українцям у вигідному кредитуванні. Йдеться про послугу "Оплата частинами".

ПриватБанк роками успішно надавав клієнтам кредитування за лояльними умовами. Українці могли купувати товари та вносити суми за них рівними частинами, розбитими на певну кількість місяців – без переплат. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну послуга стала недоступною. Проте за кілька місяців банк заявив, що сервіс відновлює роботу.

Насправді все виявилося не так райдужно. Чимало українців почали скаржитися, що більше не можуть оформити кредит "Оплата частинами". З обмеженнями зіткнулися навіть ті клієнти, які багаторазово використовували послугу та закривали договори своєчасно або навіть раніше визначеного терміну.

Користувач під ніком Sogrezo звернувся до співробітників ПриватБанку на порталі Мinfin.

"Таке собі, послуга "Оплата частинами" недоступна… Хоча я з 2008-го клієнт Привату, і є працюючий ФОП у вас же. Дякую, що підтримуєте своїх клієнтів у тяжкі часи! Добре, що ви не одні, і можна взяти аналогічно в іншому банку. Але це не дуже зручно. Ну і нехай буде", - наголосив чоловік.

Представники фінустанови оперативно відреагували на негативне відкликання. Відзначено, що при прийнятті рішення про кредитування до уваги беруться багато факторів. Зокрема, буде враховано рух коштів за рахунками та кредитну історію.

У ПриватБанку уточнили, якщо картка має кредитний ліміт, а в "Оплаті частинами" вона відсутня, потрібно почекати – можливо в майбутньому банк перегляне своє рішення.

"Виділяти один із критеріїв було б некоректно, оскільки кожен має свою вагу. На даний момент банк займається відновленням кредитування клієнтів, тому ліміти по "Оплаті частинами" повертаються поступово та переглядаються автоматично", - зазначили представники ПриватБанку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПриватБанк дарує клієнтам по 1000 грн та 50 доларів на картку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ