Today.ua

ПриватБанк змінює правила роботи: які послуги стануть недоступними для клієнтів

Державний ПриватБанк лише готують до продажу приватним інвесторам, але вже зараз у банку запровадять значні зміни в роботі. У прес-службі фінустанови розповіли, що чекає на клієнтів найближчим часом.

У зв'язку зі зменшенням комісій, які встановлюють платіжні системи Visa та MasterCard, у ПриватБанку будуть змушені скасувати кешбек за покупки на рівні 5-10%.

Послугу щодо повернення частини витрачених грошей покупцю, швидше за все, анулюють усі великі українські банки. ПриватБанк може залишити кешбек лише як сервіс для власників преміум-карток.

Кешбек фінансувався за рахунок комісій, які банк отримував під час розрахунків клієнтів пластиковою карткою у торгових точках. Після того, як міжнародні платіжні системи Visa та MasterCard вирішили знизити комісійну ставку, банки втратять дохід від комісій, тому виплачувати кешбек клієнтам фактично не буде чим. У США та країнах ЄС кешбек не є масовим продуктом, а доступний лише для користувачів преміум-карток. В Україні прогнозують виникнення аналогічних умов, коли часткове повернення грошей клієнту стане можливим лише за преміум-картами або у разі укладання партнерських програм з окремими торговими мережами.

Нагадаємо, ПриватБанк роздає клієнтам примусові кредити. Як захиститися від непотрібних послуг?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ