З'явився новий прогноз ціни на гречку: коли подешевшає улюблена крупа українців

Автор: Леся Ловіцька

Фермери продовжують збирати врожай гречки. Названо місяць, коли найулюбленіша крупа українців нарешті подешевшає.

З'явився новий прогноз ціни на гречку: коли подешевшає улюблена крупа українців  - today.ua

Аграрії вже зібрали 20 тисяч тонн гречки. Про це сьогодні повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький у ході телемарафону. Він нагадав, що постачання гречки знизилося після початку повномасштабної війни з Росією.

Наголошено, що українські виробники оперативно відреагували на ситуацію із незадоволеним попитом на затребувану крупу. Вони значно збільшили посівні площі. Завдяки цьому, в Україні очікується добрий урожай гречки, у 1,5 раза більший, ніж попередній – 140 тисяч тонн.

Українці споживають близько 110 тисяч тонн гречки на рік. Збір урожаю має завершитися цього місяця. А вже з наступного місяця очікується довгоочікуване здешевлення затребуваного продукту.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

"За вересень збирання гречки завершиться. І в жовтні вона може бути оброблена і доступна українському споживачеві. Тому ми очікуємо, що з жовтня, з четвертого кварталу, ціни знизяться, оскільки нашого внутрішнього виробництва із запасом достатньо, щоб забезпечувати весь рік українців гречкою і навіть сформувати необхідний перехідний резерв", - запевнив урядовець.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

З'явився новий прогноз ціни на гречку: коли подешевшає улюблена крупа українців Як відомо, в Україні після 24 лютого різко зросли ціни на всі продукти. Гречка, сіль, сода та цукор були в дефіциті. Наразі товари повернулися на полиці магазинів, але їх вартість не можна назвати доступною.

Нагадаємо, як приготувати гречку так, щоб вона була розсипчастою – кулінари розкрили шість секретів.

Головне