Today.ua

Після Дня Незалежності в Україні зміниться курс національної валюти

Національний банк України визначив, яким буде курс гривні після святкування Дня Незалежності і по завершенню довгих вихідних.

Згідно з новим курсом української гривні, який встановив Нацбанк на 25 серпня 2021 року національна валюта укріпить свої позиції. Вартість гривні по відношенню до долара США збільшиться на 2 копійки.

Курс американського долара в Україні після святкування Дня Незалежності зупиниться на рівні 26,65 гривні. При цьому, в п'ятницю, 20 серпня, міжбанк закрився котируваннями гривні до долара на рівні 26,67 - 26,69 гривні. Офіційний курс гривні до євро після довгих вихідних, починаючи з 25 серпня, НБУ встановив на рівні 31,13 грн. Відзначимо, що курс гривні е євро в останній передсвятковий робочий день, в п'ятницю, 20 серпня, був зафіксований на рівні 31,17 гривні. Всього за кілька днів українська національна валюта зміцнилася на 4 копійки.

Деякі експерти прогнозують виникнення негативної ситуації на валютному ринку України. Експортери потерплять значні збитки, якщо Нацбанк дозволить гривні занадто сильно зміцнитися. Однак, якщо регулятор втрутиться, стане ще гірше - в країні різко прискориться інфляція. Як зміниться курс долара США по відношенню до гривні до кінця поточного року?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ