Today.ua

Помідори різко подорожчали в Україні: скільки овочі коштують на початку серпня

Помідори, незважаючи на сезон, не думають дешевшати в Україні. Аналітики проаналізували ситуацію на ринку та помітили, як різко та суттєво подорожчали овочі. Супермаркети презентували нові ціни на томати.

Помідори останнім часом змінилися у ціні. Червоні томати раніше у середньому коштували 58,08 грн/кг, а зараз – 69,70 грн/кг. Подорожчання становило 11,62 грн. Великі українські супермаркети відновили ціни на овочі.

У торговій мережі Megamarket вартість максимальна – 89 грн/кг. У магазинах Novus та Novus вони продаються по 59,90 грн/кг. В Auchan томати доступні за 69,90 грн/кг.

Максимальна ціна на червоні помідори була у квітні цього року. Їх продавали за 83,83 грн/кг. Подорожчання з березня становило близько 14 грн/кг.

Мінімальна вартість товару зафіксована у серпні 2017 року. Кілограм томатів коштував лише 11,50 грн/кг. У серпні порівняно з липнем подорожчав сорт помідорів слива. Раніше вони коштували 70,08 грн/кг, а зараз – 73,88 грн/кг.

Рожеві помідори подешевшали. На початку серпня їх реалізують по 67,93 грн/кг, а у липні овочі стояли 70,86 грн/кг.

На ринках вартість овочів нижча. Помідори різних сортів пропонують щонайменше на 10-15 грн дешевше, ніж у супермаркетах.

Нинішнього року консервувати томати навряд чи буде вигідно, якщо розраховувати на покупні. Якщо ж можете похвалитися власним урожаєм – тоді однозначно є сенс зробити заготовки на зиму.

Раніше ми розповіли, як смачно законсервувати помідори – за простим рецептом без стерилізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ