Помідори різко подешевшали, а капуста і цибуля подорожчали: скільки овочі коштують у липні

Автор: Леся Ловіцька

Помідори в Україні помітно подешевшали. Ціна на томати наприкінці липня знизилася загалом на 18%.

Помідори різко подешевшали, а капуста і цибуля подорожчали: скільки овочі коштують у липні  - today.ua

Економісти проаналізували ціни на сезонні овочі. Цього тижня місцеві виробники почали масово продавати помідори – пропозиція зросла у рази. Це призвело до того, що продукція стала набагато доступнішою.

За підсумками моніторингу можна зробити висновок, що томати все одно залишаються дорожчими, ніж рік тому. Наразі більшість аграріїв пропонують помідори за ціною від 30 до 42 грн/кг. На даний момент відпускні ціни на тепличні томати приблизно в 1,7 рази вищі, ніж за аналогічний період минулого року.

Цього літа український ринок орієнтується на помідори вітчизняного виробництва. 2021-го ж в Україну привозили багато дешевшої імпортної продукції.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Тіна Кароль показала наймодніший тренч весни 2024 року

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

У країні суттєво подешевшали морква – з 30 до 22,5 грн/кг та буряк – з 27,5 до 21,5 грн/кг. А ось молода цибуля стала дорожчою порівняно з минулим роком – 22,5 грн/кг. Раніше її вартість була на рівні 8–11 грн/кг.

Помідори різко подешевшали, а капуста і цибуля подорожчали: скільки овочі коштують у липні Рання капуста і не думає дешевшати у червні. Її ціна – близько 27,5 грн/кг. Усі чотири попередні роки молода капуста була одним із найдоступніших літніх овочів. За кілограм просили 3–7,5 грн.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Що стосується ранньої картоплі, ціни на неї залишаються високими, але не рекордними. Кілограм коренеплодів коштує 8,5 грн. У 2019-2021 роках цей овоч коштував 4,5-7,2 грн/кг, а 2018-го – близько 10 грн/кг.

Нагадаємо, як смачно законсервувати помідори на зиму – цікавим рецептом поділився відомий кулінар Євген Колопотенко.