Today.ua

Чому смартфон кладуть екраном донизу: три хитрощі досвідчених користувачів

Багато користувачів кладуть смартфон екраном униз. Це здається трохи дивним, проте має сенс. Іноді це дійсно потрібно робити – експерти розповіли, з якою метою.

Для економії

Більшість телефонів мають датчики освітленості, завдяки яким екран гасне при розмові. Це дозволяє заощаджувати заряд акумулятора і попереджає випадкове натискання кнопок на сенсорі. При цьому, якщо гаджет знаходиться в кишені, екран не увімкнеться навіть при повідомленнях, що надходять.

Для безпеки

Смартфони часто оснащені камерами, модулі яких сильно висуваються з корпусу. А це означає, що пристрій не зможе повністю "притулитися" задньою стінкою – і камера упреться у поверхню, на якій залишили девайс. Якщо лінза не втоплена всередину об'єктива, її легко подряпати, що вплине на якість майбутніх фотографій.

Для функціональності

Деякі телефони дозволяють заглушати звук вхідного дзвінка під час повороту екраном вниз. Разом з тим, тримати його завжди перевернутим немає сенсу, оскільки заглушення відбувається саме при повороті. Телефон "відчуває", що його перевертають – і заглушає дзвінок. Якщо він вже перевернутий, цього не станеться.

Раніше ми повідомляли, як швидко дізнатися, хто вам дзвонив з невідомого номеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ