Today.ua

На численні прохання українців: Нафтогаз з квітня змінив платіжки за газ

Нафтогаз нарешті дослухався до бажань споживачів. Українці з квітня отримуватимуть оновлені платіжки за газ. У них вкажуть не лише вартість блакитного палива, а й його доставку споживачеві.

Про нововведення повідомили у прес-службі Нафтогазу.

"На численні прохання споживачів ДК "Нафтогаз України" та ТОВ "Газорозподільні мережі України" об'єднали всі паперові квитанції за споживання та розподіл газу в одному файлі", - зазначили представники компанії.

Вказано, що клієнти "Нафтогазу України", АТ "Дніпрогаз", АТ "Харківміськгаз", АТ "Харківгаз", АТ "Донецькоблгаз", АТ "Криворіжгаз", Кропивницької філії "Газмереж" зможуть отримувати рахунки за березень у одній платіжці. Таким чином, всі необхідні реквізити, індивідуальні QR-коди та інформацію щодо варіантів оплати та передачі показань лічильника тепер представлені в єдиному документі.

Зазначається, що зменшення кількості паперових платіжок значно знизить витрати на друк та доставку квитанцій. Це дозволить бути більш дружніми до навколишнього середовища та зберегти не одне дерево.

"Зручно, економно і з турботою про вас. Поставляємо. Перемагаємо", - наголосили співробітники "Нафтогазу".

 

Що буде з тарифами на газ в Україні

В Україні очікується підвищення тарифів на газ, які давно не відповідають ринковим. Це пов'язано з кризовою ситуацією в комунальній сфері, яка й раніше відчувала нестачу фінансування. Повномасштабна війна з Росією ускладнила проблеми, які спостерігалися роками.

Експерт у сфері ЖКГ Олег Попенко не впевнений, чи переглядатимуть тарифи на газ в Україні. Справа в тому, що вартість блакитного палива в Євросоюзі та на лондонській біржі різко впала. Він вважає, що підвищення тарифів за нинішніх умов можливе до 11-12 грн за кубометр. Більше того, очікують на два етапи підвищення тарифів на газ.

"Наскільки я знаю, розглядається кілька варіантів підвищення вартості газу: перший етап - до 11-12 грн, другий - до 16 грн", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що на українців очікують два етапи підвищення тарифів на газ.

 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ