Today.ua

Пенсії військовослужбовцям підвищать на 2000 гривень

Кабінет міністрів України вирішив виправити несправедливість в пенсіях військовослужбовцям. Різниця у виплатах військових у відставці, які вийшли на пенсію до і після 2018 року, настільки істотна, що викликає обурення у тих, хто отримує майже вдвічі менше.

В ході найближчого засідання Кабміну буде розглянуто питання про підвищення пенсій військовослужбовцям. Пропозиція про усунення несправедливості в нарахуванні пенсійних виплат військовим пенсіонерам була розроблена Міністерством соцполітики з ініціативи президента країни Володимира Зеленського. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Як розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, уряд прийме рішення щодо пенсійних виплат, щоб зменшити наявні диспропорції. Мінсоцполітики пропонує з 1 липня 2021 року встановити мінімальну пенсію на рівні 3854 гривні, а також впровадити щомісячну доплату в розмірі 2000 гривень для майже 400 тисяч військових пенсіонерів. Понад 40 000 військовослужбовцям, які мають статус учасника бойових дій і втратили працездатність, підвищать пенсії майже на 700 гривень.

"У 2017 році, при внесенні змін до закону про індексацію грошових доходів населення, питання індексації пенсій для військових не було врегульовано. Через це сьогодні новопризначені пенсії і пенсії, призначені до 2018 року, відрізняються майже вдвічі. І наш уряд планує виправити цю ситуацію", - пояснив виникла несправедливість в нарахуванні пенсій військовослужбовцям Денис Шмигаль.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні дозволять передавати пенсії у спадок. Як правильно оформити договір?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ