Today.ua

Скасування локдаунів в регіонах України змінило ситуацію на валютному ринку: що буде з курсом долара і євро

Курс долара в Україні підвищився на тлі скасування локдаунів в регіонах країни. Відновлення ділової активності призвело до збільшення попиту на іноземну валюту.

Відновлення роботи бізнесу після скасування локдаунів в областях України стимулювало інтерес до долара і євро з боку імпортерів, що призвело до їх подорожчання. Про це розповів аналітик RoboForex Андрій Гойлов.

До ослаблення гривні також призвела низька пропозиція іноземної валюти на ринку, оскільки експортери отримали з держбюджету відшкодування ПДВ на 4,6 мільярда гривень.

Експерт прогнозує, що підвищення курсу іноземної валюти в Україні - це тимчасове явище, в найближчому майбутньому долар відновить падіння до 27,7 грн, євро подешевшає до 33,45 грн.

Надалі зміна курсу іноземної валюти по відношенню до української гривні буде залежати від настроїв зарубіжних інвесторів в українські ОВДП.

"Якщо вони відновлять покупки держбондів в свої портфелі, то в травні гривня залишиться відносно стабільною. Важливим індикатором довіри зарубіжних інвесторів до економіки України стане і попит на розміщення євробондів в 1,25 млрд доларів", - підсумував Андрій Гойлов.

Нагадаємо, в Мінекономіки розповіли, як зміниться курс долара до гривні в Україні до кінця поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ