Today.ua

Торкнеться кожного клієнта: Нова пошта змінила правила роботи з клієнтами

Компанія Нова пошта скасувала видачу паперових чеків клієнтам. Українцям розповіли, як можна отримати квитанцію про оплату товарів або послуг у відділеннях поштового оператора.

Клієнти Нової пошти почали отримувати замість паперових чеків електронні. Квитанції надсилають або в додаток поштового оператора, на Viber або СМС-повідомленням. Чеки нового формату видають абсолютно всім клієнтам, які оплатили карткою або готівкою товари і послуги компанії, у відділенні вони це зробили чи кур'єру в ході доставки.

Важливо відзначити, що компанія Нова пошта на вимогу клієнта може видати йому паперовий чек. Наприклад, якщо це потрібно для звітності. Повідомляється, що електронна квитанція нічим не відрізняється від паперової в інформативному плані, в ній вказані всі дані, передбачені в законодавстві. До слова, український Парламент на початку липня 2021 року прийняв закон про обов'язкове впровадження електронних чеків в Україні при продажу побутової техніки. Президент Володимир Зеленський підписав цей закон, тим самим продовживши в Україні впровадження планів по цифровізації сфери послуг.

Нагадаємо, раніше Нова пошта потрапила в черговий скандал. Компанія відмовилася повертати клієнту більше 100 000 гривень за згорілу посилку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ