Today.ua

Деякі українці отримають по 12,4 тис. грн: хто має право на одноразову допомогу

Деякі українці отримають по 12,4 тис. грн. – це одноразова грошова допомога у п'ятиразовому розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Стало відомо, хто може розраховувати на одноразову виплату.

Розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня 2022 року становить 2481 грн. Таким чином, одноразова фінансова допомога становитиме 12 405 грн.

За ухвалою Кабміну, зазначена виплата передбачена для випускників вузів, які уклали договір про роботу педагогом в установі загальної середньої або професійної освіти на строк не менше трьох років.

На кошти можуть розраховувати фахівці, які отримали:

Щоб отримати одноразову фінансову допомогу, випускники повинні подати відповідну заяву до установи, де вони отримали дипломи. Також потрібно надати документи:

Заяви ухвалюють до 10 жовтня поточного року. Представники вишів до 15 жовтня передають документи до департаментів освіти та науки обласних державних адміністрацій.

У Міністерстві освіти і науки України повідомили, що виплати випускникам, які закінчили навчання у листопаді-грудні, здійснять на загальних підставах до кінця того року, що настає після року завершення навчання. При поданні заяви до 10 жовтня кошти виплачуватимуть до кінця 2022-го.

Нагадаємо, деякі переселенці отримають по 20 тисяч гривень. Про те, кому належить виплати, і як їх оформити, читайте тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ