Today.ua

Не гірші магазинних: як приготувати мариновані шампіньйони без стерилізації на зиму

Мариновані шампіньйони досить дорого коштують у супермаркетах. Чи варто розорятися на маленькі дорогі баночки закуски, яку можна приготувати в домашніх умовах? А за смаком гриби будуть не гірші за магазинні.

Гриби шампіньйони  можна заготовити на зиму самостійно. Вони вийдуть в міру гострими, кисло-солодкими та дуже смачними. А головне – набагато дешевшими, ніж покупні. Важливо приготувати вдалий маринад.

Вам знадобляться:

• 1,5 кг печериць;
• 1 л води;
• 250 мл рослинної олії;
• 150 мл оцту 9%;
• 25 г часнику;
• 20 г солі;
• 20 г цукру;
• 4 лаврові листи;
• 10 горошин чорного перцю;
• 10 горошин запашного перцю;
• спеції на смак.

Промийте гриби водою кілька разів. Видаліть пошкоджені ділянки та нижні частини ніжок. Гриби краще купувати дрібні або розрізати великі на кілька частин. Залийте їх холодною водою, закип'ятіть і злийте її.

Знову закип'ятіть чисту воду з грибами, перемішайте їх і зніміть піну. Як тільки вони почнуть опускатися на дно каструлі - готові. Розкладіть їх по баночках, які потрібно попередньо простерилізувати. Прикрийте прокип'яченими кришками.

Тепер приготуйте маринад. Закип'ятіть воду з іншими інгредієнтами – оцет влийте наприкінці. Залийте гриби маринадом та закрутіть. Смачного!

Такі мариновані гриби ідеально підходять до картопляного пюре, а також як інгредієнти для салатів.

Раніше ми розповіли, як заморозити гриби на зиму, щоби вони залишилися смачними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ