Не гірші магазинних: як приготувати мариновані шампіньйони без стерилізації на зиму

Автор: Леся Ловіцька

Мариновані шампіньйони досить дорого коштують у супермаркетах. Чи варто розорятися на маленькі дорогі баночки закуски, яку можна приготувати в домашніх умовах? А за смаком гриби будуть не гірші за магазинні.

Не гірші магазинних: як приготувати мариновані шампіньйони без стерилізації на зиму - today.ua

Гриби шампіньйони  можна заготовити на зиму самостійно. Вони вийдуть в міру гострими, кисло-солодкими та дуже смачними. А головне – набагато дешевшими, ніж покупні. Важливо приготувати вдалий маринад.

Вам знадобляться:

• 1,5 кг печериць;
• 1 л води;
• 250 мл рослинної олії;
• 150 мл оцту 9%;
• 25 г часнику;
• 20 г солі;
• 20 г цукру;
• 4 лаврові листи;
• 10 горошин чорного перцю;
• 10 горошин запашного перцю;
• спеції на смак.

Популярні зараз

У Києві є житлові масиви, які мобілізація обминає: працівники ТЦК туди не навідуються, - The Guardian

В Україні почали модернізувати БТР-60, отримані від Болгарії

Працюючі пенсіонери не отримають у травні доплати за стаж: названа причина

Половина чиновників втрачає бронювання від мобілізації: кого заберуть на війну

Промийте гриби водою кілька разів. Видаліть пошкоджені ділянки та нижні частини ніжок. Гриби краще купувати дрібні або розрізати великі на кілька частин. Залийте їх холодною водою, закип'ятіть і злийте її.

Знову закип'ятіть чисту воду з грибами, перемішайте їх і зніміть піну. Як тільки вони почнуть опускатися на дно каструлі - готові. Розкладіть їх по баночках, які потрібно попередньо простерилізувати. Прикрийте прокип'яченими кришками.

Не гірші магазинних: як приготувати мариновані шампіньйони без стерилізації на зимуТепер приготуйте маринад. Закип'ятіть воду з іншими інгредієнтами – оцет влийте наприкінці. Залийте гриби маринадом та закрутіть. Смачного!

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Такі мариновані гриби ідеально підходять до картопляного пюре, а також як інгредієнти для салатів.

Раніше ми розповіли, як заморозити гриби на зиму, щоби вони залишилися смачними.