Мариновані шампіньйони досить дорого коштують у супермаркетах. Чи варто розорятися на маленькі дорогі баночки закуски, яку можна приготувати в домашніх умовах? А за смаком гриби будуть не гірші за магазинні.
Гриби шампіньйони можна заготовити на зиму самостійно. Вони вийдуть в міру гострими, кисло-солодкими та дуже смачними. А головне – набагато дешевшими, ніж покупні. Важливо приготувати вдалий маринад.
Вам знадобляться:
• 1,5 кг печериць;
• 1 л води;
• 250 мл рослинної олії;
• 150 мл оцту 9%;
• 25 г часнику;
• 20 г солі;
• 20 г цукру;
• 4 лаврові листи;
• 10 горошин чорного перцю;
• 10 горошин запашного перцю;
• спеції на смак.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Промийте гриби водою кілька разів. Видаліть пошкоджені ділянки та нижні частини ніжок. Гриби краще купувати дрібні або розрізати великі на кілька частин. Залийте їх холодною водою, закип'ятіть і злийте її.
Знову закип'ятіть чисту воду з грибами, перемішайте їх і зніміть піну. Як тільки вони почнуть опускатися на дно каструлі - готові. Розкладіть їх по баночках, які потрібно попередньо простерилізувати. Прикрийте прокип'яченими кришками.
Тепер приготуйте маринад. Закип'ятіть воду з іншими інгредієнтами – оцет влийте наприкінці. Залийте гриби маринадом та закрутіть. Смачного!
Такі мариновані гриби ідеально підходять до картопляного пюре, а також як інгредієнти для салатів.
Раніше ми розповіли, як заморозити гриби на зиму, щоби вони залишилися смачними.