Названо найшкідливіші овочі та фрукти, які небезпечно вживати в їжу

Автор: Леся Ловіцька

Вчені склали список найшкідливіших овочів та фруктів, які продають на ринках та у супермаркетах. Основний критерій, яким проводять відбір - високий вміст пестицидів та інших небезпечних речовин.

Названо найшкідливіші овочі та фрукти, які небезпечно вживати в їжу - today.ua

Медики та дієтологи вважають овочі та фрукти одними із найкорисніших продуктів. У них багато клітковини, вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які добре впливають на організм. Однак продукцію краще піддавати додатковому обробленню перед вживанням.

Максимальна кількість пестицидів виявлена у полуниці, яблуках, вишні, білокачанній капусті, помідорах, винограді, болгарському та гострому перці, персиках, нектаринах, грушах, селері та шпинаті.

Продуктами з мінімумом шкідливих речовин виявилися гриби, цибуля, батат, солодка кукурудза, горох, спаржа, авокадо, папайя, ананас, манго, диня, кавун та ківі.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Як зменшити шкоду овочів та фруктів для організму

Аналітики порадили купувати овочі та фрукти, які вирощені у вашому регіоні. В них буде менше небезпечних речовин. Сезонні продукти будуть в рази дешевшими, причому їх можна заморозити на майбутнє. Оптимально вибирати екопродукцію, яку пропонують фермери.

Овочі та фрукти після покупки потрібно добре промити проточною водою. Не можна використовувати спеціальні миючі засоби, які можуть вбиратися в них.

Названо найшкідливіші овочі та фрукти, які небезпечно вживати в їжу

Що таке здорове харчування

Нутриціологиня Любов Лужецька зазначила, що здорове харчування – це не лише овочі та зелень. Йдеться про основу, яку потрібно доповнювати білками, жирами та вуглеводами у правильній пропорції. У комплексі має бути баланс речовин, оскільки кожен компонент виконує певну функцію.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Українська тарілка здорового харчування – це 55% вживання вуглеводів (овочі, зелень, фрукти, крупи, бобові), 25% жирів як тваринного, так і рослинного походження, і 20% білків – це домашній кисломолочний сир, яйця, м'ясо, риба, морепродукти. Якщо забрати білки - з чого тоді організм буде будуватися? Якщо забрати вуглеводи - звідки тоді брати енергію?" – пояснила Лужецька.

Раніше було названо шкідливе сало, яке потрібно виключити і раціону харчування.