Today.ua

Названі регіони України, у яких вартість оренди житла найдоступніша

Державна служба статистики визначила регіони України, де вартість оренди житла найнижча по країні. Також названі області з найдорожчими орендованими квартирами.

У Держстаті зазначають, що орендна плата за житлову площу в Україні зростає практично щомісяця. Середня вартість оренди житла у вересні 2021 року становила 4251 гривня за місяць проживання у 1-кімнатній квартирі. Найдорожча оренда житла у столиці.

При тому, що середня зарплата у Києві становить 16629 гривень на місяць, то за оренду столичної квартири доводиться віддавати половину – 8513 гривень.

Середня вартість оренди житла на Одещині становить 5686 гривень, у Львівській - 4970 гривень; у Харківській – 4965 гривень. Лідерами списку українських регіонів, де можна орендувати житло за прийнятними цінами:

За даними Держстату, в Україні протягом року стрімко зросла середня вартість оренди житла. Так, якщо у вересні 2020 року оренда однокімнатної квартири коштувала в середньому 3880 гривень на місяць, у вересні поточного року вартість оренди стала на 9,6% дорожчою – 4251 гривня на місяць.

Нагадаємо, українцям розповіли, чому дорожчає оренда житла у країні. Які квартири на тлі зниження попиту стали доступнішими?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ