Today.ua

Названі моделі смартфонів Xiaomi, які почали масово блокувати в Україні

Компанія Xiaomi почала блокувати деякі смартфони в різних країнах світу, в тому числі і на території України. Названі моделі, які рано чи пізно відключать, а їх власникам доведеться купувати нові пристрої.

Смартфони китайської корпорації Xiaomi, які були нелегально або напівлегально ввезені на територію різних держав, почали активно блокувати. Якщо раніше надходили поодинокі повідомлення про припинення роботу пристроїв Xiaomi, то з недавнього часу все змінилося.

Компанія вирішила боротися з нелегальним розповсюдженням своїх смартфонів по всьому світу. Блокувати вирішено навіть девайси, які призначені для використання в одному регіоні, але працюють абсолютно в іншому.

Масові випадки блокування смартфонів Xiaomi на даний момент відбуваються в Північній Кореї, Сирії, на Кубі, в Ірані, Судані та в Україні, на території півострова Крим. Звіти про перешкоджання роботи гаджетів Xiaomi можна зустріти на різних майданчиках, включаючи соціальні мережі, форуми Reddit і XDA-Developers.

"Політика Xiaomi не дозволяє продаж або надання продукту на території, на якій ви спробували його активувати. Будь ласка, зверніться безпосередньо до продавців за додатковою інформацією", - повідомлення з подібним текстом про блокування з'являється на екрані нелегальних гаджетів.

Нагадаємо, раніше в корпорації Xiaomi повідомили про виправлення найпоширенішою проблеми своїх смартфонів, на яку скаржилися користувачі багато років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ