Today.ua

Названо двох виробників вершкового масла, які постачають на ринок фальсифікат

В Україні вершкове масло двох виробників виявилося фальсифікатом. Небезпечну продукцію постачали не лише на ринки та до магазинів країни, а й до навчальних закладів.

Вершкове масло - це один із продуктів, який підробляють найчастіше. Виробники зниження собівартості замінюють тваринний молочний жир рослинними компонентами. Так, Держпродспоживнагляд під час перевірки на Київщині виявив фальсифіковане вершкове масло "Селянське" 73% жирності від ТОВ "Оді" (Хмельницька область), а також кисломолочний сир 9% жирності від "Валківський молочний завод" (Харківська область).

У цій продукції замість молочного жиру використовувалися замінники рослинного походження. Враховуючи, що вершкове масло було виявлено у харчоблоках навчальних закладів, стає зрозуміло, що фальсифікат міг завдати шкоди здоров'ю дітей.

Експерти рекомендують українським споживачам ретельно обирати вершкове масло перед покупкою. Якісний продукт не може коштувати дешево, оскільки оптова ціна на кілограм вершкового масла становить 150 – 165 гривень. Злегка натисніть на упаковку з вершковим маслом, якщо вона м'яка, отже, ви тримаєте в руках підробку. У холодильнику вершкове масло стає твердим. Якщо на упаковці написано молочний продукт, купувати його не варто. Тільки напис "масло вершкове" зобов'язує виробника дотримуватись норм ДСТУ 4399:2005.

Нагадаємо, в Україні скорочується виробництво, тому вершкове масло різко подорожчає. Скільки буде коштувати найпопулярніший продукт харчування?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ