Today.ua

Названо категорію громадян України, яких позбавили права отримувати допомогу по безробіттю

В Україні затверджено суворі умови отримання допомоги з безробіття. Деякі громадяни країни позбавили права отримувати тимчасову фінансову допомогу у зв'язку із втратою джерела доходів.

В Україні далеко не всі непрацюючі громадяни можуть отримувати допомогу з безробіття. Так, якщо людина старше 35 років звертається до Центру зайнятості для пошуку роботи та оформлення допомоги по безробіттю, то виплати вона може отримати лише в тому випадку, якщо вона має страховий стаж.

Якщо громадянин України ніде не працював або працював неофіційно, отримуючи заробітну плату у конверті, то в отриманні допомоги з безробіття йому буде відмовлено. У той же час, громадяни України до 35 років, які не мають страхового стажу, мають право на отримання в період карантину та 30 днів після його закінчення виплат з безробіття. Сума буде мінімальною, у розмірі не більше ніж 1 000 гривень щомісяця. Нараховуватимуть її до півроку, тож шукати нову роботу доведеться максимально швидко.

Нагадаємо, в Україні стартує програма по виділенню безробітним українцям стартового капіталу для бізнесу. 100 000 гривень безпроцентного кредиту виділять деяким категоріям населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ