Today.ua

Нацбанк вирішив запустити в оборот монети зі срібла та золота

В Україні з нагоди Дня Незалежності в обороті з'являться пам'ятні монети з золота та срібла. У Національному банку розповіли про номіналі нових грошових знаків і їх реальну вартість.

З 17 серпня в Україні в обігу з'являться пам'ятні монети з золота та срібла, які будуть частиною серії "Відродження української державності". З 10 серпня в Україні вже була запущена в обіг пам'ятна монета номіналом в 5 гривень, яку можна придбати за 71 гривню.

Купити цінні грошові знаки можна в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку або в відділеннях банків дистриб'юторів з продажу пам'ятних монет і сувенірної продукції.

Тиражом 15 000 штук готується до випуску пам'ятна срібна монета номіналом в одну гривню. Монета зі срібла номіналом 10 гривень буде випущена в кількості 3 000 штук.

Срібну монету номіналом в 50 гривень Нацбанк вирішив випустити всього 500 штук. Ще меншим тиражом випустять золоті 250-гривневі грошові знаки - всього 400 штук.

Нагадаємо, раніше в НБУ показали, як виглядає нова пам'ятна монета номіналом 5 гривень. Де і за скільки українці можуть купити цінний грошовий знак?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ