Today.ua

Накопичувальні пенсії в Україні фінансуватиме держава

Підготовка до запуску накопичувальної системи пенсій України наближається до фіналу. Глава фракції "Слуга народу" у Парламенті Давид Арахамія розповів, коли буде впроваджено в країні один із найважливіших етапів пенсійної реформи.

За словами Давида Арахамії, запуск накопичувальної системи пенсійного забезпечення громадян розпочнеться у 2023 році. Це не означає, що українцям доведеться одразу після запровадження накопичувальних пенсій перераховувати гроші зі своїх зарплат.

Реформа впроваджуватиметься у три етапи. На першому етапі накопичувальні пенсії фінансуватимуть за рахунок держави. Пенсійний фонд розпочне робити перші внески у розмірі 2% від розміру зарплати українців, що стане своєрідною перевіркою нормального функціонування системи. Другий етап запровадження накопичувальної системи пенсій запустять після завершення апробації. На цьому етапі запустять регулярні внески у розмірі від 1% до 3% із кожної зарплати працюючих громадян України.

Фінансування накопичувальних пенсій з допомогою відрахувань роботодавців розпочнеться вже третьому етапі впровадження реформи. Давид Арахамія зазначив, що розмір внесків працівників та роботодавців будуть приблизно однаковими за сумою.

Нагадаємо, українцям розповіли головний секрет ПФУ. Громадянам щороку підвищуватимуть пенсії за рахунок зменшення кількості пенсіонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ