Today.ua

Нафтогаз попередив про підвищення тарифів на газ для населення з 1 грудня

Період дії пільгового тарифу на газ для населення в Україні спливає. Починаючи з 1 грудня 2021 року, вартість блакитного палива буде збільшена. Про це повідомили у ДК "Нафтогаз України", яка виконує функції постачальника "останньої надії" (ПОН).

Пільговий тариф на газ для побутових споживачів, які користуються послугами ПОН, до кінця листопада поточного року становить 7,96 гривень за кубометр.

"Звертаємо увагу, що ціна 7,96 грн/кубічний метр з ПДВ, без вартості розподілу (доставки) діє лише на пільговий період, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2021 р. № 1102 ... Зазначаємо, що ДК «Нафтогаз України» не встановлює ціну для клієнтів ПОН, вона розраховується щомісяця за спеціальною формулою", – йдеться у повідомленні прес-служби Нафтогазу.

Щоб не платити за завищеними тарифами ПОН, українцям слід до 1 грудня 2021 року укласти договір із будь-яким із ринкових постачальників газу в Україні. Клієнти постачальника "останньої надії", згідно із законодавством, зобов'язані вибрати та підключитися до нової газової компанії протягом 60 календарних днів.

У Нафтогазі повідомили, що ПОН обслуговує близько 500 тисяч домогосподарств у Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Херсонській та Хмельницькій областях України.

Нагадаємо, Нафтогаз повідомив про підвищення тарифів на газ для населення вдвічі. Кому доведеться платити за блакитне паливо за новими цінами?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ