Today.ua

Нафтогаз підвищить тарифи на газ для деяких категорій абонентів

"Нафтогаз України" оголосив про підвищення тарифу на газ для деяких категорій споживачів. Ціни на блакитне паливо зростуть із 1 грудня 2021 року.

Пільговий період для абонентів ПОН (постачальника "останньої надії"), функцію якого виконує Нафтогаз, завершується наприкінці листопада 2021 року. Згідно з ухвалою Кабміну, протягом жовтня – листопада поточного року ПОН надавав газ для абонентів за пільговим тарифом 7,96 гривень за один кубометр блакитного палива, в цю ціну не входить вартість транспортування.

З 1 грудня для клієнтів ПОН тариф на газ розраховуватимуть за спеціальною формулою щомісяця. Крім того, у Нафтогазі нагадали, що у листопаді завершується пільговий період за тарифами на газ для закладів охорони здоров'я державної та комунальної власності, а також для бюджетних установ, які отримують газ за тарифом 16,8 гривень за кубометр від ПОН. На грудень 2021 року та на весь 2022 рік Нафтогаз рекомендує зазначеним установам укласти договори та отримувати газ за тарифом 13,7 гривень за один кубічний метр. Ціна вказана без урахування ПДВ та транспортування блакитного палива.

Нагадаємо, Нафтогаз запропонував побутовим споживачам прості умови, які дозволять заощаджувати на оплаті за газ щомісяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ