Today.ua

На чому насправді наживаються супермаркети в Україні

Доходи супермаркетів в Україні відрізняються залежно від продукції та вміння працювати з деякими видами товарів. Близько третини виручки забезпечують великим мереж продаж всього три продукти.

На першому міжнародному ритейлі форумі в рамках #FTrade Club 2021 на початку грудня минулого року було проведено дослідження роздрібної торгівлі свіжою плодоовочевою продукцією. За словами експертів, близько 31% від загальної виручки супермаркетам забезпечують лише три категорії продуктів – це мандарини, томати та банани.

Навіть у літню пору, коли на внутрішньому українському ринку з'являється багато сезонних недорогих фруктів, банани користуються значним попитом. Яблука приносять супермаркетам близько 8% виторгу.

Враховуючи, що у 2021 році вартість фруктів сягала 30 гривень за кілограм та вище, то частка яблук у структурі продажів плодоовочевою продукцією зросла.

Картопля та капуста приносять близько 6% виручки супермаркетам, а огірки, цибуля та апельсини – 5%, виноград – 4%. Це найвигідніші для реалізації продукти в українських супермаркетах.

"Мережі, які навчаться працювати з ягодами, у майбутньому матимуть великі переваги. Адже це категорія продукції, яка залучатиме додаткових споживачів, збільшуючи суми чеків супермаркетів. І саме на цю категорію треба звернути увагу сьогодні", – упевнений експерт плодоовочевого ринку Федір Рибалко.

Нагадаємо, у супермаркетах України змінилися ціни на тверді сири та ковбасні вироби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ