В Україні підвищаться ціни на кілька видів м'яса, сало та ковбасні вироби. З чим пов'язане чергове подорожчання, розповів виконавчий директор асоціації «М'ясна галузь» Микола Бабенко.
За словами експерта, значно виростуть в ціні свинина, сало, яловичина. Відповідно, підвищиться ціна також і на ковбасні продукти, що виготовляються з даних видів м'яса. Колишніми цінники залишаться лише на курятину та м'ясо індички. Причина подорожчання - зміна податкової ставки на додану вартість.
«Ціни піднімуться на всі продукти тільки зі свинини і яловичини. Зміни не торкнулися птахівництва. Там ставка податку на додану вартість не змінювалася. А всі вироби з свинини, і ковбаси, і сало зокрема, подорожчають в середньому на 10%», - повідомив Микола Бабенко.
Варто відзначити, що в Україні діє квота на ввезення до 20 тисяч тонн м'яса свиней з країн ЄС. На сьогоднішній день з Європи в Україну завозять свинину з Данії, Нідерландів, Польщі, Іспанії та Канади. До 54 відсотків від загального обсягу становить м'ясо в замороженому вигляді.
Нагадаємо, раніше аналітики повідомили про зниження цін на овочі «борщового набору». На скільки подешевшали продукти харчування на ринку?