В Україні після новорічних свят помітно подорожчали сало та м'ясо – свинина, яловичина та курятина. Аналітики порівняли ціни у великих супермаркетах та повідомили, де продукти продаються за нижчими цінами.
Сало
Солоне сало наприкінці грудня продавали за середньою ціною 262,32 грн/кг. Станом на 12 січня воно подорожчало до 271,04 грн/кг. Вигідніше купувати продукт у торговельній мережі Ашан – по 255,30 грн/кг.
Свинина
Грудинка у грудні продавалася в середньому по 169,12 грн/кг, а зараз – по 177,08 грн/кг. Її можна купити вигідніше у Метро – по 168,37 грн/кг.
Лопатка місяць тому коштувала 156,60 грн/кг, а у січні її ціна становить 159,71 грн/кг. У Новусі вона представлена по 139,99 грн/кг.
Нашийок наприкінці минулого року реалізували по 192,46 грн/кг, а на початку поточного – по 202,25 грн/кг. У Варусі продукт коштує 196,90 грн/кг.
Ребра у грудні продавали у середньому по 160,90 грн/кг, а у січні ціна зросла до 167,21 грн/кг. В Ашані їх можна придбати за 156,95 грн/кг.
Підчеревок трохи подешевшав. Середня вартість знизилася із 166,93 грн/кг до 165,46 грн/кг. В Ашані його продають по 152,95 грн/кг.
Шашличне м'ясо також стало доступнішим – з 183,17 грн/кг до 173,95 грн/кг. Мінімальна ціна - у Варусі, по 152,90 грн/кг.
Яловичина
Яловичий гуляш у грудні коштував 237,22 грн/кг, а у січні ціна зросла до 243,98 грн/кг. В Ашані м'ясо дешевше – по 177,95 грн/кг.
Бекон
Кілограм бекону Ятрань Козацький минулого місяця продавали по 303,99 грн. Наразі вартість зросла до 314,90 грн – у Варусі.
Курятина
Курячі стегна подорожчали з 93,33 грн/кг до 100,95 грн/кг. У Варусі середня вартість складає 97,90 грн/кг.
Кілограм курячого філе подорожчало з 133,69 грн до 137,93 грн/кг. У Варусі воно дешевше – по 129,90 грн/кг.
Курячі гомілки навпаки стали дешевшими – ціна за місяць впала з 71,53 грн/кг до 69,95 грн/кг. М'ясо продають по 69,90 грн/кг у Варусі.
Раніше повідомлялося, що в Україні після новорічних свят подорожчали картопля, цибуля, морква та яблука.