Today.ua

Шахраї придумали нову хитру схему для крадіжки грошей у клієнтів monobank

Шахраї продовжують розробляти все нові способи обману клієнтів українських банків. Олег Гороховський розповів про спроби невідомих переконати людей в тому, що monobank - це злочинець, тому гроші потрібно терміново перевести на інший рахунок ...

Співзасновник monobank Олег Гороховський сам не може повірити, що таке можливо, шахрай успішно переконує дорослу людину, що monobank - це злочинець, від якого потрібно врятувати гроші, шляхом їх переведення на ... рахунок невідомого адресата.

Олег Гороховський написав в Мережі, що monobank впровадив максимально точну систему визначення підозрілих транзакцій, які є плодом соцінжиніринга - способів виманювання клієнтських даних або переконання клієнтів перевести свої кошти на чужі рахунки.

Клієнт моно зателефонував у банк і попросив провести великий переказ кредитних коштів, оскільки йому нібито потрібно було повернути борг.

"Шахраї попередили його при дзвінках стверджувати, що всі операції здійснює він. Вони запевнили його, що шахраї саме ми. Я ось думаю, зателефонувати в банк з проханням провести платіж, будучи впевненим, що шахраювати банк, це як взагалі досягається таке переконанням? Це гіпноз? Транс? Гриби? Що? !!! «Зателефонуйте в банк і обхитрити їх, врятуйте свої гроші від цього уркаганів! Відправте їх нам ...» Бінго! Дарвінівська премія в категорії «Фінанси»!", - резюмував Гороховський.

У сучасних реаліях, коли прийоми соціального інжинірингу виходять на новий рівень, шахраї примудряються переконати дорослих і розумних людей в тому, що вони повинні передати їм свої особисті дані, секретну інформацію і навіть передати всі свої грошові накопичення, людям слід дотримуватися особливої обережності. Ніхто не заважає зайвий раз переконатися в своїй правоті і передзвонити в банк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що monobank почав масово роздавати кредити своїм клієнтам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ