Today.ua

Monobank масово блокує зарплати і не видає депозити своїм клієнтам

Клієнти Monobank все частіше стали скаржитися на проблеми з банком. На рахунках блокуються не тільки підозрілі транзакції, українці втрачають навіть свої зарплати і депозити.

На сайті Мінфін градом посипалися скарги від клієнтів Monobank. Люди залишаються без засобів до існування, адже блокують навіть заробітну плату, що прийшла на карту.

"Втратив зарплату в монобанк. На розрахунковий рахунок в монобанк не надійшли мої гроші. Підтвердження від відправника для них не аргумент. Знову щось про фінансовий моніторинг говорять. Грошей немає і тенденція очевидна, але не для монобанк. Майте на увазі, підведуть в самий невідповідний момент", - попереджає співвітчизників користувач під ніком "Denis Z".

Ще одна клієнтка Моно, яка зареєструвалася на сайті під ніком "Azallia", розповіла ще більш сумну історію. Жінка вирішила скористатися накопиченими на депозиті засобами, щоб направити їх на лікування важкохворого родича. Однак в monobank відмовилися видавати клієнтці її гроші, хоча, відповідно до закону України Про цивільне право, в якому зазначено, що "ст. 1 058 Цивільного Кодексу, за договором банківського внеску, незалежно від його вигляду, банк зобов’язаний видати внесок або його частину на першу вимогу вкладника". У monobank пообіцяли розібратися в ситуації, що виникла.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ПриватБанк і monobank будуть списувати борги з рахунків українців автоматично.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ