Today.ua

Монетизація субсидій 2021: в Мінсоцполітики розповіли, як отримати гроші на оплату ЖКГ

Процес монетизації субсидій в Україні завершено, тепер допомога від держави на оплату послуг ЖКГ буде виділятися у вигляді певної готівкової суми. У Міністерстві соціальної політики України розповіли, як українці можуть отримати належні їм гроші.

Субсидій на оплату комунальних послуг у безготівковій формі більше не буде. Остаточно процес монетизації пільг на оплату житлово-комунального господарства завершився в кінці квітня 2021 г. З 1 травня всі субсидіанти отримуватимуть нараховану їм допомогу "живими" грошима.

"Принциповим положенням нових правил призначення субсидій є завершення процесу їх монетизації. Перехід виключно на грошову форму отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг дасть можливість громадянам оперативно управляти залишками коштів після всіх розрахунків, не чекаючи закінчення опалювального сезону", - пояснили споживачам в Мінсоцполітики.

У відомстві уточнили, що ті українці, які отримували свої субсидії готівкою, продовжать їх отримувати аналогічним чином. Решта субсидіантів, а таких в минулому опалювальному сезоні 2020-2021 було близько 5 відсотків або 160 тисяч домогосподарств, повинні отримати відповідні кошти до грудня 2021 року. Одержувачі безготівкових субсидій, які мають відкритий рахунок в Ощадбанку, одержать гроші, зекономлені в протягом минулого опалювального періоду. Дані кошти можна буде використовувати на власні потреби або відкласти для оплати послуг ЖКГ в майбутньому. Якщо рахунку в Ощадбанку немає, то його все одно доведеться відкрити, інакше перерахунок субсидій отримати не вийде.

Нагадаємо, раніше в Україні визначили категорії громадян, яких позбавлять субсидій на оплату житлово-комунального господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ