Today.ua

Мобільний зв'язок Київстар и Vodafone зник на окупованій території України

На окупованій території України виникли перебої у роботі Київстар та Vodafone. Проблеми зафіксовані у Запорізькій, Херсонській та Сумській областях.

Сьогодні українці зафіксували переміщення російських армійських вантажівок у Мелітополі. Багато хто припустив, що стільниковий зв'язок у місті "заглушили" через передислокацію ЗС РФ.

Після цього стало відомо про проблеми зі зв'язком у Херсоні. Проблеми з'явиляся у мережах Vodafone і Київстар після вибухів у захопленому місті. За годину Vodafone відновив роботу, а абоненти Київстар залишилися без зв'язку.

Представники Vodafone пояснили, що трапилося.

"Причина тимчасової відсутності сервісу - обрив волоконно-оптичної лінії зв'язку. Питання в роботі, поки не можемо повідомити про терміни відновлення. Фахівці компанії роблять все, щоб якомога швидше відновити роботу сервісів", - цитує їх "Фокус".

Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький також помітив проблеми із зв'язком упродовж доби. За його словами, Vodafone інформував про аварійну ситуацію в мережі.

Живицький пояснив, що робитиме для підтримки зв'язку. Потрібно вимкнути автовибір мережі в установках телефону. На iOS: налаштування, мобільні дані, вибір мережі. На Android: налаштування, мобільна мережа (або підключення).

Потім потрібно знайти та вибрати доступну мережу: Vodafone, Київстар або lifecell, після чого перевірити можливість здійснення дзвінків та надсилання SMS.

Раніше Київстар повідомив, чи можуть прослуховувати українців на окупованих теренах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ