Today.ua

Багато переселенців перестали отримувати допомогу для ВПО: названо причини

В Україні для переселенців передбачені виплати від держави. Однак багато ВПО не можуть отримати кошти. Названо головні причини, чому так відбувається.

У прес-службі Офісу омбудсмена України повідомили, що проблеми з отриманням фінансової допомоги на проживання часто виникають у переселенців з таких причин:

Якщо переселенці не отримують виплати через місяць і більше після звернення, вони мають звернутися до органу соціального захисту населення за місцем перебування на обліку ВПО та подати відповідну заяву.

У відомстві зазначили, що у разі якщо проблему вирішити не вдалося, потрібно звертатися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Це можна зробити трьома способами:

Нагадаємо, що дорослі переселенці можуть розраховувати на допомогу у розмірі 2000 грн, а діти та особи з інвалідністю – 3000 грн.

Щомісячна допомога передбачена для людей, які покинули території, де йдуть бої або окуповані, чиє житло зруйноване. Йдеться про громадян, які перемістилися Україною після 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення російських окупантів.

Раніше повідомлялося, що в Україні підвищать розмір допомоги з безробіття для ВПО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ