Today.ua

Міжнародна допомога від ООН: українці можуть отримати по 6600 грн на продукти

Міжнародна допомога українцям від ООН передбачає не лише виплату допомоги, а й ваучери на продукти. Переселенці можуть отримати по 6600 грн, залежно від кількості членів сім'ї.

Йдеться про допомогу за Світовою продовольчою програмою від ООН для переселенців, які набули статусу ВПО. Списки українців, які потребують підтримки, формує Мінсоцполітики, використовуючи відомості із Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. Таким чином, самостійно подати заявки на виплату не можна.

Сума, яку ООН надає ВПО, розподіляється за кількістю членів сім'ї:

Наразі максимальний розмір виплати становить 6600 грн на сім'ю. Ті, хто розраховують на фінансову підтримку від ООН, повинні зареєструватися та надати дані:

Простіше зробити це, звернувшись на гарячу лінію програми за телефоном: 0 800 600-122. При успішній реєстрації на мобільний телефон надходить SMS з кодом банківського переказу Western Union - система грошових переказів готівкою.

Переказ від ООН готівкою можна отримати у відділеннях Укрпошти чи Нової пошти, а також у відділеннях банків-партнерів. Гроші можна зняти, надавши будь-який документ на підтвердження особи. Клієнти ПриватБанку, Ощадбанку та А-Банку можуть отримати онлайн-переказ на свій банківський рахунок.

Українці молодші 18 років за відсутності офіційного опікуна повинні звернутися для отримання виплати від ООН до будь-якого відділення партнерського банку програми, де нададуть консультацію щодо оформлення допомоги.

За даними Мінреінтеграції з початку повномасштабної війни Всесвітня продовольча програма ООН надала Україні понад 370 мільйонів доларів та 137 тисяч тонн продовольства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці можуть отримати виплату у розмірі 2600 грн на місяць – за догляд за іншими особами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ