Today.ua

В Україні планують скасувати безкоштовний проїзд у громадському транспорті для пільговиків

У Міністерстві соціальної політики України вирішили боротися з несправедливістю в плані пільг на проїзд. Так, глава відомства Марина Лазебна заявила, що пенсіонери в селах і містах повинні отримувати однакові пільги на проїзд в громадському транспорті.

Міністр соціальної політики в одному зі своїх інтерв'ю розповіла, що Мінсоцполітики розробило новий законопроект, згідно з яким в Україні буде проведена монетизація пільг на проїзд у громадському транспорті.

Тобто громадяни пільгових категорій не зможуть безкоштовно проїхати в автобусі або трамваї, показавши кондуктору пенсійне посвідчення. Замість цього їм буде видаватися деяка сума грошей, яку вони повинні будуть витрачати на свої переміщення. Але це ще не все, Лазебна підкреслила, що діючі правила в сфері пільгового проїзду в громадському транспорті вирішили змінити, щоб зрівняти в правах пільговиків із сіл і міст.

Яким саме чином Мінсоцполітики планує зрівняти права жителів сіл, які рідко користуються громадським транспортом, і пенсіонерів з великих міст, які переміщуються на метро, трамваях, тролейбусах і т.п., Марина Лазебная не повідомила.

«Необхідно спонукати місцеву владу впроваджувати засоби обліку фактично наданих пільг», - сказала міністр соцполітики.

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики повідомили, що влітку 2021 г підвищення пенсій не буде. Дату перерахунку виплат перенесли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ