Today.ua

Курс валюти: українцям повідомили, як заощадити при купівлі доларів

Українцям повідомили, як заощадити при купівлі доларів. Економіст Любомир Остапів повідомив, що громадяни можуть придбати валюту за вигідним курсом.

Наголошено, що українці можуть купити долари онлайн. Національний банк дозволив придбання у такий спосіб валюту максимум на 100 тисяч гривень на людину.

"Курси там досить привабливі, наприклад, у monobank та ПриватБанку вони в районі 37,50 грн, ну може бути плюс-мінус пари копійок. Тому якщо хтось хоче купити валюту за досить вигідним курсом, то це можна зробити онлайн", – зазначив фінансовий аналітик.

Експерт також зазначив, чи можна купувати долари зараз, чи є сенс почекати. Остапів підкреслив, що навряд чи українці мають надію на те, що долар буде коштувати 30, а не 37 гривень.

За даними Мінфіну на 24 лютого, курс долара на готівковому ринку перед вихідними подешевшав у продажу на 5 копійок – до 39,90 грн. У покупці він не змінився – валюту продають по 39,40 грн.

Курс долара в обмінниках не змінився у продажу та купівлі. Він становить 39,75 та 39,65 грн відповідно.

Міжбанк сьогодні відкрився у діапазоні 36,5686-36,9343 грн за долар.

Директор департаменту казначейства COMINBANK Герман Марченко спрогнозував курс долара на наступний тиждень – з 27 лютого по 5 березня. Він вважає, що можливі незначні коливання у межах гривні. Валютний коридор очікується у межах 39,50-40,50 грн.

Нагадаємо, раніше економісти спрогнозували, яким буде курс долара навесні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ