Today.ua

Курс долара наступного тижня зміниться: прогноз фінансового аналітика

Курс долара в Україні може змінитись у період з 3 по 9 квітня. Фінансовий аналітик Герман Марченко спрогнозував, як розвиватиметься ситуація на ринку валюти у перший робочий тиждень місяця.

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства COMINBANK Герман Марченко назвав нинішній курс долара стабільним, але він може змінитися за певних умов. Експерт вважає, що вартість американської валюти перебуватиме у межах 37,30-38,30 грн.

Яким буде курс долара у перший тиждень квітня

За словами фінансиста, на ринку може виникнути профіцит готівки перед Великоднем. Це вплине на курс долара, встановлений в обмінниках. Він трохи подешевшає.

"При надлишку готівки (від 5-7%) цілком ймовірно "просідання" курсу в обмінних пунктах на 2-3%. Однак такі зміни не відбудуться несподівано: зниження курсу може відбуватися поступово, ледве помітно, і найголовніше - все залежатиме від співвідношення попиту та пропозиції. Зауважу, що офіційний курс, як і курс комерційних банків, навряд чи зазнають суттєвих змін", - зазначив Марченко.

За словами фахівця, зміни на ринку валют матимуть ситуативний характер, а в другій половині квітня курс знову повернеться до березневого.

Герман Марченко підкреслив, що зараз освічений валютний коридор залишається об'єктивним маркером стану економіки України. Поки що немає передумов для утримання чергової хвилі зміцнення гривні.

Нагадаємо, яким був курс долара напередодні вихідних, 31 березня. Курс долара на готівковому ринку впав у продажу на 5 копійок – до 38 грн, а в покупці не змінився – 37,50 грн. Американська валюта в обмінниках також подешевшала на 5 копійок - до 38 грн, а в купівлі залишилася на колишньому рівні - 37,80 грн, повідомив Мінфін.

Раніше українцям повідомили, що долар знецінюється, тож краще зберігати заощадження в інших валютах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ